• Šešelj za sebe predložio smrtnu kaznu


  veseli svijet Voje Šešelja

  "To bi bio idealan kraj moje političke i pravne karijere", izjavio je Šešelj.

  Rekao je to na jednom od suđenja koja se odvijaju pred sudom u Haagu poznati srpski ideolog, poticatelj na najtežđe zločine kao i nalogodavac istih, organizator paramlitarnih postrojbi koje su voljele bradu (a on je nije mogao imati) i zalagatelj za stvaranje Velike Srbije (koju, osim što nije uspio stvoriti, barem u opsegu u kojemu se nadao, ne može ni pravilno izgovoriti.
  Šešelj je sam za sebe predložio da ga se osudi na smrt.
  Predmetni postupak protiv Šešelja, inače, pokrenut je pod optužbom za svjesno i namjerno ometanje pravde, jer je u jednoj od svojih knjiga objavio podatke o 11 svjedoka kojima su bile dodijeljene zaštitne mjere, čime je prekršio nalog Vijeća.
  Bez obzira na sam razlog odnosno krimen radi kojega se Šešelju u ovom slučaju sudu, ni ovaj put bezbradi šprehfelerer nije javnost poštedio svojih dosjetki.
  I ovaj put je naravno pokupio epitet budale i luđaka, kakvim ga smatraju prosječni stanovnici zemalja svojedobno izloženih srpskoj agresiji ne uviđajući zapravo činjenicu da Vojislav Šešelj uopće nije lud nego da je do kraja ostao vjeran svojim ciljevima.
  Naime, zna Vojo da je toliko kompromitiran da će morati izgoriti, da će osudom Šešelja međunarodna zajednica pokušati barem malo isprati gorak okus neaktivnosti i prešutnog sudjelovanja u agresiji i genocidu provedenom od strane Srbije.
  šešelj također zna i da mu spasa realno nema ali da svojom pojavom barem malo može osokoliti preostale sljedbenike koji, nakon poraza u ratu protiv mrskih neprijatelja, barem mogu uživati u verbalnim bravurama i bahatosti koju četnički vojvoda pokazuje nad međunarodnom pravdom dijametralno suprotno od hrabrosti postojanosti koju se srpske vojne jedinice pokazivale na ratištima čim ne bi imale višestruku prednost nad protivnikom.
  Šešelj će tako, barem (p)ostati mučenik i iza sebe ostaviti neku osnovu iz koje bi se ponovo mogao razviti velikosrpski tsunami, pomalo načet posljednjih godina.
  Iz tog razloga nije osnovano očekivati da potomak nekadašnjih hrvatskih katoličkih obitelji s Popova polja prestane sa svojim idiotarijama kojima uveseljava svekoliki auditorij.
  Kako se meritum oko glavnog predmeta bliži svome kraju, za očekivati je još ovakvim izraza nadmoći i poznate srpske muževnosti koju je svojedobno vrlo uspješno ovjekovječio Bata Živojinović u filmu " U raljama života"

  Ilija Mišetić i HRHB.info analitički tim
  Komentara 4 Komentara
  1. Geronimo avatar
   Još jedan dokaz da Srbi imaju politiku, pa kad im i ne ide i kada su u defenzivi.

   Dali su robu s greškom aka Ratka Mladića, a ovaj već godinama pravi cirkus u sudnici. Da ne bi ispalo da branim sud, bolje nisi ni zaslužili. Našli su se baš po mjeri.
  1. Inkvizitor avatar
   Traži smrtnu kaznu jer zna da je ne može dobit. Cirkusant. Ako je htio ispast junak, mogao je krenut u kontranapad u Oluji..
  1. Graničar Jozo avatar
   Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
   Traži smrtnu kaznu jer zna da je ne može dobit. Cirkusant. Ako je htio ispast junak, mogao je krenut u kontranapad u Oluji..
   kao što vidiš, ratovi se ne dovijaju bitkama, već kaotičnim poraćem i raznoraznim judama, neznalicama, egotriperima i sl.
  1. Baader Meinhof avatar
   Ma kakva smrtna kazna, da se ne bi tako lako izvukao.