• Sklon vrimenu svakom u nesklono vrime
  ne vraćaj se, imenjače, iz naše Priče
  bolje ti Oluja, u Sahari potop.
  Ne javljaj se nimoj gluhači što viče
  crvenoj krmači što ždere svoj okot.
  Sa zida Zidari brišu naše ime.

  Znaj, dok Šimić spava, izdaja ne spava
  izpod svake riči drima sklupčan Garac;
  ne daj im se, bolan, produži mi muku.
  Tvoj je strpljiv narod Isusov magarac
  priko kog se danas bisni konji tuku.
  Što skuplji glavari, jeftinija glava.

  Ne idi, Radiću, gűdi koja gúdī,
  ne odlazi, Petre, u Novigrad jurve
  ne daj nas, Stipane, Fatihu na pladnju.
  Mužkare su to, istospolci i kurve
  oštri berači što priespavaše sadnju.
  Za vas Sudac moli, al sudija sudi.

  Danas Gospin kip je krvlju proplakao
  mrtvi će nam opet ostati bez glave.
  Al sotonskoj svići doć će zora kraja:
  mi gorimo dok se prvi pivci jave
  i razprše kurve iz zemaljskog raja.
  Osuđeni na raj prođu kroz pakao.


  Ante Kraljević

 • Zadnji komentari

  Patria

  odlično, ovo izgleda jako dobro, sad znamo zašto je koko izgubila izbore, tako je to kada ljubiš... Idi na posljednju poruku

  Kolindin skup u Ciboni

  Patria on 21-01-2020
  Sarafina

  Pogreška u startu. Sellam Želji iz Praga! I Ne možeš pozdravljati "Sa Allahimanet". Nego to ti dođe... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  Sarafina on 20-11-2019
  kiler

  Jooooooooooj,nisam imao vremena ovih dana,a mogao sam i ja ovakav jedan tekst turiti...:cry
  Bio bi... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  kiler on 19-11-2019
  Bobani

  http://otporas.com/10-razloga-zasto-ne-glasovati-za-skoru-kaze-hrvatska-hercegovka-danijela-skegro/ Idi na posljednju poruku

  Za dom spremni

  Bobani on 11-09-2019
 • Zadnji postovi na forumu

  crni bombarder

  Cemu uopce, Hrvati su na izborima sve rekli.

  Mozes regenerirati materi, vecina Hrvata zeli dehrvatizaciju drzave i tako ce biti.

  Zbor za Hrvatsku - regeneriranje nacionalne desnice

  crni bombarder Jučer, 18:54 Idi na posljednju poruku
  Picaferaj

  20 stranaka? Pa imamo šta i regenerirat. Ovako skroman ka šta jesam ja bi bia zadovoljan sa samo jednom desnom strankom.

  Zbor za Hrvatsku - regeneriranje nacionalne desnice

  Picaferaj Jučer, 16:47 Idi na posljednju poruku
  Pleše S Vukovima

  Zašto Srbi jednostavno ne isele iz Vukovara ?

  Događanja u Vukovaru i okolini

  Pleše S Vukovima Jučer, 16:32 Idi na posljednju poruku
  Pleše S Vukovima

  Ako pogledamo rezultate posljednjih parlamentarnih izbora uočit ćemo porast desnih stranaka.
  Napose je DP znak oporavka desnice, ali

  Zbor za Hrvatsku - regeneriranje nacionalne desnice

  Pleše S Vukovima Jučer, 16:21 Idi na posljednju poruku
  Puntar2.0

  Komsicoglu navija za Vucica.

  Kako diše Srbija

  Puntar2.0 Jučer, 14:01 Idi na posljednju poruku
 • Zadnje teme na forumu

  Pleše S Vukovima

  Zbor za Hrvatsku - regeneriranje nacionalne desnice

  Začetnik teme: Pleše S Vukovima

  Ako pogledamo rezultate posljednjih parlamentarnih izbora uočit ćemo porast desnih stranaka.
  Napose je DP znak oporavka desnice, ali

  Jučer, 18:54 od crni bombarder Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Tko bi bili najbolji predstavnici dijaspore.

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Naravno iluzija je da bi to moglo proći bez HDZ ovaca. Listu im nosi bezlična Zdravka Bušić.
  Ali kad bi moglo bez njih.

  03-07-2020, 18:28 od Puntar2.0 Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Da se ne baci...

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Ne brinite se, nije nova tema, ovdje ću prenositi svoje stare kolumne da ih imam na jednom mjestu

  19-06-2020, 21:30 od Inkvizitor Idi na posljednju poruku
  Grunf

  20 godina detuđmanizatorske politike i njene posljedice na stanje BH Hrvata

  Začetnik teme: Grunf

  Jesu podaci od bošnjačkog zavoda gdje pumpaju svoje brojke rođenih i smanjuju naše, ali opet, podaci po broju krštenih ne pokazuju puno drugačije

  08-06-2020, 14:26 od imperator Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Sretan Dan Državnosti

  Začetnik teme: Grunf

  Opet po starom tuđmanovskom nadnevku.

  Kolko se sjećam, vraćanje je predložio Hasanbegović.

  31-05-2020, 22:07 od kiler Idi na posljednju poruku
 • KOMUNIZAM I ANTIFAŠIZAM  Nerijetko na ovim našim prostorima poistovjećuje se antifašizam i komunizam, a prava istina o tome je sasvim suprotna. Svakako treba uzeti u obzir i polustoljetno indoktriniranje od strane komunističke vlasti. Treba uzeti u obzir da je i ovih dvadeset godina „demokratije“ ista kamarila na vlasti samo su promijenili „dresove“.

  Komunizam je u našem prostoru tih pola stoljeća bio dio političkog sustava i „svetonazor“ vladajuće elite, a antifašizam je svjetski demokratski pokret i to ne samo „partijaša“ već u većoj mjeri i građanskih demokrata. Kod nas je između toga stavljen znak jednakosti, jer kako bi drugačije komunisti pravdali svoje zločine počinjene nakon rata, koji su bili izričito ideološko-političke prirode, a oni su ih nepravedno svrstavali pod okrilje demokratskog antifašizma.

  Povijesna je činjenica kako nisu ubijani samo Hitlerovi saveznici u čistkama i logorima, jer je iste masakre provodila i sovjetska i jugoslavenska, ali i druge komunističke partije u svijetu. Tako je nakon rata KPJ-u u ideološkim čistkama ubijala demokratski opredijeljenu građansku inteligenciju posebice istaknute političare npr. iz redova HSS-a koji su bili deklarirani antifašisti, a jedini im je grijeh bio tada to što nisu bili komunisti.

  Laičkim pogledom na povijesne okolnosti pokušat ću iznijeti činjenice koje dokazuju da su komunisti bili jednako zli, ako ne i gori od nacista, na kraju krajeva komunisti su im bili prvi vojni saveznici. Pa krenimo redom, činjenicu po činjenicu:

  Povijesna činjenica je savez potpisan između Hitlera i Staljina koji se još naziva „pakt Ribbentrop-Molotov“, a po njemu su se nacisti i komunisti dogovorili o spomenutoj zajedničkoj vojnoj suradnji.

  Tom suradnjom započeo je Drugi svjetski rat, jer je direktna posljedica tog pakta napad na Poljsku kao i Baltičke zemlje, Finsku i Norvešku. Stoga se postavlja pitanje je li samo Hitler započeo taj rat? Odgovor je NE, nego zajedno Hitler i drug, Staljin! Upravo je neoboriva činjenica, koju se kod nas toliko sakriva i prešućuje, da su Rusi, tj. SSSR tim sporazumom okupirali dio Poljske i sve tri Baltičke zemlje. Također su i neosporne činjenice da su ti Sovjeti iz prve zemlje komunizma bili jednako nemilosrdni okupatori kao i Nijemci (ne mislim samo na Katinsku šumu). Kao što je poznato taj pakt je potpisan 1939.g. i na njega nije bilo nikakve reakcije od strane KPJ-u, jer su oni temeljem odluka Treće internacionale također bili tada slijepo poslušni Staljinovi kadrovi koji su prihvatili i provodili njegov agresorski i osvajački sporazum s Hitlerom (bili su de'fakto saveznici Hitlera)

  Nakon kratkotrajnog „Travanjskog rata“ (1941.g.) i poraza Kraljevine Jugoslavije, komunisti su i dalje „neopredijeljeni“, čekaju što će im „šef“ iz Moskve narediti. Prvi antifašisti na području Jugoslavije postaju Četnici. Oni, a ne komunisti izvode prve diverzije i napade na njemačke okupatore u „otadžbini“, također sudjeluju u spašavanju savezničkih pilota i td. Pošto je četnički pokret bio izrazito nacionalnog (čitaj velikosrpskog) karaktera nije polučio uspjeha u svim dijelovima bivše države, te je samim time unaprijed bio osuđen na neuspjeh kao sveopći narodni ustanak, a također je činjenica kako vrlo brzo prelazi pod okrilje i zaštitu njemačkog i posebice talijanskog okupatora. (Pod zaštitu talijanskog fašističkog režima četnički vođe u tadašnjoj NDH stavljaju se odmah po osnutku te države)

  Međutim nakon napada Hitlera na SSSR (22.06.1941.g.), baćuška Staljin preko Internacionale zapovijeda da se u svim okupiranim područjima koje su zauzele postrojbe sila osovine podigne narodni ustanak te na taj način pomogne toj prvoj zemlji komunizma.

  Mada je zabilježeno da je prvi partizanski odred formiran 22.06.'41.g. u šumi Brezovica od strane hrvatskih komunista ipak je KPJ-u pozvala narod na ustanak tek u srpnju mjesecu kada je prvo buknuo u Srbiji i to tri mjeseca nakon okupacije kraljevine Jugoslavije što se i službeno obilježavalo u bivšoj državi kako službeni početak otpora „stranim okupatorima i domaćim izdajicama“.

  Kako je poznato tada Četnici i komunisti zajedno ratuju, ali zbog neslaganja s komunističkom ideologijom đeneral Draža prelazi Nemcima i do kraja rata više ne ratuje već verno služi i to ne „kralja i otadžbinu“ već upravo mrske okupatore. (lažna politika čekanja koja se posebice u BiH okupala u krvi nevinih stanaovnika islamske i rimokatoličke vjeroispovijedi)

  Sve izrečene povijesne činjenice upućuju na sljedeće zaključke :Komunisti su prvi ratni saveznici nacista.

  Također možemo primijetiti da su im sustavi, kao i društveno uređenje gotovo jednaki, oba navedena sustava su totalitarna i isključiva (ako nisi s nama protiv nas si), jedni su totalitarni po političkom, a drugi po rasnom ustroju. Oba sustava su činila stravične zločine i genocid nad onima koje su proglasili neprijateljima tih državnih uređenja (više ljudi su pobili komunisti)

  Komunisti su u demokratskom smislu postali antifašisti silom prilika, a ne temeljem moralnih ili društvenih osuda totalitarnog nacizma (kako i bi kada su isti, a i prvi su ratni saveznici)

  Gledajući povijesno i iskustveno između nacizma i komunizma nema bitnih funkcionalnih razlika. Mada se na prvi pogled razlikuju u ideologiji i jedna i druga ideologija završile su u genocidu milijuna nevinih.

  Gledajući iz naše perspektive, drug Tito ja u kasnijoj fazi totalitarnog društva pokušao malo „uljuditi“ (face lifting) sustav, kako bi se svidio zapadu. Ali je to i nadalje ostao totalitarni i nehumani sustav, ali sa određenim slobodama.

  Izvodeći ovakve zaključke mogu konstatirati da znak jednakosti s početka teksta treba staviti između nacizma i komunizma.  Bog nam pomogao Hrvati !!!

  lovac21/Politika.com
  Komentara 4 Komentara
  1. caporegime avatar
   ova slika bi se mogla lijepo otisnuti na majicu
  1. mardar avatar
   Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
   ova slika bi se mogla lijepo otisnuti na majicu
   I hoćeš li to i napraviti?Možda dođem u Zagreb Capo.Brzo.Na pivo.
  1. caporegime avatar
   Citiraj Prvotno napisano od mardar Vidi poruku
   I hoćeš li to i napraviti?Možda dođem u Zagreb Capo.Brzo.Na pivo.
   ako se ne javiš, pizda si.
  1. mardar avatar
   Slušaj, ukoliko dođem svakako se javljam .