• Sklon vrimenu svakom u nesklono vrime
  ne vraćaj se, imenjače, iz naše Priče
  bolje ti Oluja, u Sahari potop.
  Ne javljaj se nimoj gluhači što viče
  crvenoj krmači što ždere svoj okot.
  Sa zida Zidari brišu naše ime.

  Znaj, dok Šimić spava, izdaja ne spava
  izpod svake riči drima sklupčan Garac;
  ne daj im se, bolan, produži mi muku.
  Tvoj je strpljiv narod Isusov magarac
  priko kog se danas bisni konji tuku.
  Što skuplji glavari, jeftinija glava.

  Ne idi, Radiću, gűdi koja gúdī,
  ne odlazi, Petre, u Novigrad jurve
  ne daj nas, Stipane, Fatihu na pladnju.
  Mužkare su to, istospolci i kurve
  oštri berači što priespavaše sadnju.
  Za vas Sudac moli, al sudija sudi.

  Danas Gospin kip je krvlju proplakao
  mrtvi će nam opet ostati bez glave.
  Al sotonskoj svići doć će zora kraja:
  mi gorimo dok se prvi pivci jave
  i razprše kurve iz zemaljskog raja.
  Osuđeni na raj prođu kroz pakao.


  Ante Kraljević

 • Zadnji komentari

  Patria

  odlično, ovo izgleda jako dobro, sad znamo zašto je koko izgubila izbore, tako je to kada ljubiš... Idi na posljednju poruku

  Kolindin skup u Ciboni

  Patria on 21-01-2020
  Sarafina

  Pogreška u startu. Sellam Želji iz Praga! I Ne možeš pozdravljati "Sa Allahimanet". Nego to ti dođe... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  Sarafina on 20-11-2019
  kiler

  Jooooooooooj,nisam imao vremena ovih dana,a mogao sam i ja ovakav jedan tekst turiti...:cry
  Bio bi... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  kiler on 19-11-2019
  Bobani

  http://otporas.com/10-razloga-zasto-ne-glasovati-za-skoru-kaze-hrvatska-hercegovka-danijela-skegro/ Idi na posljednju poruku

  Za dom spremni

  Bobani on 11-09-2019
 • Zadnji postovi na forumu

  Yaya

  Tada bi bili kao i vi. Vidiš da je onda bolje ne biti licemjer, a ti to svojim upisima jesi. I ne pitam te za Glasnovićeva brata, nad Srbima

  Jurica Galic-Juka

  Yaya Danas, 00:15 Idi na posljednju poruku
  BWA

  Po onome na ovom forumu pre bih rekao da više mrzite tudje nego što volite svoje
  Inače brat od Glasnovića je vršio zločine

  Jurica Galic-Juka

  BWA Danas, 00:05 Idi na posljednju poruku
  BWA

  Čoveče u Beogradu nije prosečna plata 500 e, čitaj šta ti pišem. A ja znam samo jednog Srbina koji je išao da radi

  Kako diše Srbija

  BWA Jučer, 23:59 Idi na posljednju poruku
  Patria

  Rat protiv Njemačke je vodila nadmoćna svjetska koalicija, u okviru koje su samo neke države mogle imati direktan interes
  da se Njemačka

  Plenkovićeva vlada- nacionalna veleizdaja

  Patria Jučer, 23:45 Idi na posljednju poruku
  Patria

  dokle god će postojat ljudi kao ti, koji pridaju važnost tzv antifašizmu i borbi protiv fašizma, dotle će europa biti u totalnom ali totalnom

  Plenkovićeva vlada- nacionalna veleizdaja

  Patria Jučer, 23:43 Idi na posljednju poruku
 • Zadnje teme na forumu

  Hi_Stalker

  Partizanski rat u Jugoslavii (Drugi Svetski rat)

  Začetnik teme: Hi_Stalker

  Dobar dan! Zna li netko gdje se mogu naći materijali i arhiva o povijesti partizanskog pokreta u Jugoslaviji tijekom Drugog svjetskog rata? Posebno

  Jučer, 20:25 od Inkvizitor Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Histerija oko korona virusa

  Začetnik teme: Grunf

  Je li opravdana panika i histerija koju šire mediji u vezi korona virusa? U Hrvatskoj su 2 čovjeka zaražena, u ljekarnama nema više

  Jučer, 22:59 od Patria Idi na posljednju poruku
  Grunf

  RIP Krnjo

  Začetnik teme: Grunf

  Počivao u miru.  Jučer, 19:54 od Nervozni listonoša Idi na posljednju poruku
  šanta85

  Desni kolumnisti-stamenost i lutanja

  Začetnik teme: šanta85

  Marko Ljubić
  Kolumnist
  Nije prvi,al svakako uzoran primjerak mimkrije ljevičarsko komunističkog šljama prerušenog

  Jučer, 23:09 od Patria Idi na posljednju poruku
  mirv

  Žensko skijanje

  Začetnik teme: mirv

  NOVA 'JANICA'? Ova Zagrepčanka najbolja je mlada skijašica svijeta

  Najbolja u slalomu, najbolja u veleslalomu, a konkurentice daleko, daleko

  19-02-2020, 00:53 od mirv Idi na posljednju poruku
 • Trulež je u fotelji a ne na tribini
  Kad je prije nekoliko tjedana Zdravko Mamić izašao na svim naslovnicama novina te u svim izvještajima televizijskih kuća, uslikan kako se svađa i sukobljuje s organima reda na maksimirskom travnjaku, neki mediji su odmah požurili taj događaj popratiti s komentarima kako je beskompromisni Zdravko ustao u zaštitu navijača prema kojima su djelatnici policiji htjeli primijeniti nepotrebnu silu.
  Zdravko je tako noć proveo na zadržavanju a slijedeći par dana su pljuštale reportaže koje su u pozitivnom smislu opisivale Dinamovog alfu i omegu kao narodnog čovjeka s osjećajem za pravdu koji unatoč zategnutim odnosima s navijačima nalazi snage da se zauzme za njih u situacijama u kojima smatra da se za njih treba zauzeti.
  Odabrani novinari koji su i inače "zaduženi" za promicanje lika i djela Zdravka Mamića nisu mogli suspregnuti oduševljenje tim činom a u cijeloj priči posve je zaboravljena trulež ispod površine, sistema koji ima dvostruke kriterije u primjeni zakona, ovisno o onome na koga se zakon primijenjuje.
  Zdravko je tako počinio prekršaj koji se sankcionira prema Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natejecanjima a i kazneno djelo prema odredbama Kaznenog zakona, budući je svojim postupkom i radnjama napao službenu osobu u obavljanju svoje dužnosti.
  Zdravko je naravno izašao već sutradan a poznavatelji prilika odnosno oni na koje su dosada bili primijenjivani opisani zakoni mogli su mu samo na tome zaviditi.
  Da se, kojim slučajem, na Zdravkovom mjestu našao netko drugi, neki prosječni navijač "u čiju je obranu" tako (lažno) stao Zdravko Mamić, bio bi suočen s višemjesečnim pritvorom zbog počinjenja kaznenog djela a u slučaju da se samo radilo o prekršaju sankcioniranom prema Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natejecanjima, osumnjičenik bi bio zadržan u trajanju od barem osam dana.
  Naravno da samo zadržavanje kao procesna mjera, sa stajališta zahtjeva za efikasno provođenje postupka, i nije toliko obavezno budući bi se i redoviti postupak mogao provesti u roku.
  Zadržavanje u opisanim slučajevima je represivna mjera, s političkom pozadinom, koja služi isključivo za slamanje želje za obranom prosječnom navijača koji u susretu s mogućnošću gubitka posla ili izostajanja od neke druge obaveze u većini slučajeva priznaje djelo i time se zapetljava u nerazmrsiv krug zabrana prisustvovanja športskim natjecanjima, javljanja policiji u vrijeme održavanja takvih priredaba iako ni sam u najvećem broju slučajeva ni ne zna kad se odigrava koja utakmica, a na odigravanje koje je sam dužan paziti.
  Nađe li se tako nesretni navijač na službenom putu u vrijeme radnog tjedna dok se odigrava prijateljska utakmica rezervnih momčadi između kluba na čije mu je utakmice zabranjeno dolaziti s nekim nižerazrednim klubom iz mjesta za koje prosječni navijač nikad nije ni čuo, zaboravi li takav navijač na javljanje ili ukoliko nije u prilici javiti se, sudbina mu je zapečaćena.
  U praksi se njegovi razlozi neće uzimati u obzir a po ko zna kojem kriteriju izabrani suci, sa niskom razinom pravnog znanja, će ga oglasiti krivim te odrediti novu zabranu.
  U praksi, živo blato.
  Sve to neće pogoditi Zdravka Mamića. On nije zadržan osam dana u pritvoru, iako bi fiktivni Marko Zdravković u istoj situaciji morao proživljavati sve ovo maloprije opisano.
  Štoviše, ni kaznena prijava radi sumnje u počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu, protiv Mamića nije podnesena , a što je iz svega što je i javnost mogla vidjeti, trebala biti jedina moguća završnica.
  Neki to povezuju pričom da je Zdravko kumski vezan s visokopozicioniranim djelatnikom MUP-a nadležne policijske postaje dok neki skeptički smatraju kako je on takve društvene visine da ga vjerojatno ne bi ni optužba za ubojstvo koštala ni kaznene prijave a kamoli pritvora.
  Bilo kako bilo, zakon se prema Zdravku Mamić ne odnosi onako kako se inače odnosi prema navijačima, u čiju je obranu tobože Mamić stao.
  A da se zakon provodi samo da bi se ispunila norma, bez obzira na kome se represija slomila pokazuje i utakmica Hrvatske i Izraela.
  Na toj utakmici je priveden određen broj osoba zbog povika; "Za dom spremni"!
  Iako se u jednom trenutku činilo kako cijeli stadion kliče spomenuti uzvik, izgleda da je za evidenciju i statistiku MUP-a bilo dovoljno odoka privesti nekoliko osoba.
  Ostaje nam samo zamišljati kako li su taj prekršaj utvrdili jer, da su htjeli biti dosljedni, morali bi ili prekinuti utakmicu ili privesti manje više cijeli stadion u postaju u Petrovoj ulici.
  Ovako se slučaj slomio na pojedincima, koji će vjerojatno doživjeti proceduru opisanu u prvom dijelu teksta a samozadovoljni policajci, koji su davno prestali biti beskompromisni čuvari reda i provoditelji zakona će mirno ići kući, zadovoljni što su statistički izbjegli priliku da im šefovi sapunaju glavu
  Vratiti će se svojim obiteljima ne razmišljajući da tu, kao i slijedeće večeri netko neće ležati na svom krevetu niti grliti svoje dijete samo zato jer su oni radi svoje komocije i sigurnosti odebljale zadnjice, odlučili nekoga pretvoriti u žrtveno janje.
  Jedan od tih žrtvenih janjaca je i sin poginulog branitelja. Dok je njegov otac krvario i gunuo, poklik za Dom spremni je bio uobičajen kod onih koji su krvarili za ovu zemlju. Zapravo, zbog poklika Za Dom spremni i onih koji su ga uzvikivali i krvarili u isto vrijeme, imamo državu.
  Zahvaljujući njima su i službujući policajci dobili priliku imati značku, pištolj, redovnu plaći i zdravstveno siguranje kao i mogućnost besplatno jesti i piti po bircuzima u kojima gazde s putrom na glavi ne štede ni ića ni pića organima vlasti u nadi da će im iskazana velikodušnost biti dobar razlog da ih ne posjećuje niti raznorazne isnpekcije niti prijave za u vezi poslovanja.
  Zahvaljujući njima i Ministar unutarnjih poslova koji po cijeloj zemlji daje svima do znanja svoje domoljublje i odanost zakonu ima prilike biti to što jest-Ministar u slobodnoj Hrvatskoj.
  Briga za istinsko i neselektivno provođenje zakona kao i za zakonitost i pravilnost u postupanju i provedbi zakona prema običnim ljudima bi mu ipak trebala biti najpreča briga.


  Mirko Pivčević i HRHB.info
  Komentara 1 Komentar
  1. Marta avatar
   Kad budemo krkali, krkat cemo Belje, a ko je krko s njim, novinari ... pitam se koliko mu je dupe kad mu se toliki uvlace a satro pisu protiv njega ....